Σε καμία περίπτωση δεν είμαι κριτικός κινηματογράφου. Όλοι οι κινηματογράφοι ίδιοι μου φαίνονται άμα σβήσουν τα φώτα.

21.2.23

THE BANSHEES OF INISHERIN


 

9/10💎

Το 1923, στα τελειώματα του Ιρλανδικού Εμφύλιου, 2 φίλοι που ζούνε σε ένα απομονωμένο νησάκι της Ιρλανδίας θα έρθουν σε σύγκρουση. Ο γηραιότερος Colm ανακοινώνει στον Padric ότι τον βαρέθηκε και ότι δεν επιθυμεί να έχει επαφή μαζί του. Απειλεί ότι αν συνεχίσει να του μιλάει, θα αρχίσει να κόβει τα δάχτυλα του χεριού του.

Θα ήταν αφελές να περιμένει κανείς να δει το In Bruges 2. Εκείνη η ταινία έχει μπει στο hall of fame, είναι σπάνιο διαμάντι και ο δημιουργός της μετά από τόσα χρόνια είπε να μοιράσει λίγο πόνο ακόμα. 

Μακντόνα μαζεύει δυάδα από In Bruges, φέρνει δύο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ προσθήκες, καρφώνονται σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες που λιγουρεύομαστε όλοι να πάμε κάποια στιγμή, γράφει παπάδες....

...ε...τι άλλο;  ΤΑΙΝΙΑΡΑ.

🟢

-τοποθεσίες. Μπράβο Ιρλανδία, μπράβο φύση.

-σκηνοθεσία/φωτογραφία. Πίνακες, πατάτε random pause, τυπώνετε, κρεμάτε.

-κοστούμια χειροποίητα και μάγουλο βερίκοκο, φιλάκια.

-Gleeson. Θα μείνει πάντα στην καρδιά μου ως ο Hamish, ο παιδικός φίλος του Wallace στο Braveheart αλλά έχει μεγαλώσει υπέροχα και παίζει εξαιρετικά. 

-Farrell. Το παιρνε το Οσκαράκι και μπράβο στο παλικάρι, συγκινητικός, αστείος, αληθινός, τις κάλτσες του, ζήλεια.

-Kerry Condon. Πάρα πολύ καλή, φαινόταν από τη Ρώμη η πάστα της.

-η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (για μένα) της ταινίας και ΣΙΓΟΥΡΟ αγαλματάκι Β' ανδρικού (πρώτοι εδώ). Barry fakin Keoghan. Ο χαζός του χωριού, ο βασιλιάς στις καρδιές μας, όπου εμφανίζεται ΚΛΕΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΝΑ, μακάρι να μπορέσουμε να δούμε τον Τζόκερ του, διπλή ζήλεια, άντε χεστείτε λίγο. 

-η μάγισσα. Ανατριχίλα.

-το ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ σενάριο με τους καταπληκτικούς διαλόγους και το πεντάστερο χιούμορ του. ΚΑΠΑΚΙΑ χαστούκια στη μούρη από τις δραματικές σκηνές, σκωτσέζικο ντους, ας με συγχωρέσουν οι Ιρλανδοί.

-ο μπαρμαν και ο κολλητός του. 

🔴

- μόνο λίγο το τέλος (για μένα) αλλά δεν είμαι σίγουρος. 

VERDICT 

Μαύρη μπύρα, λουκανικόσουπα και παξιμάδια. Original Ιρλανδική συνταγή που δεν έχω ιδέα αν υπάρχει γιατί μόλις την έβγαλα απτο μυαλό μου, ωραίος κινηματογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Review Bin