Σε καμία περίπτωση δεν είμαι κριτικός κινηματογράφου. Όλοι οι κινηματογράφοι ίδιοι μου φαίνονται άμα σβήσουν τα φώτα.

18.11.22

THE COLLAPSE (L' EFFONDREMENT)


10/10 💎💎💎💎💎

Οκτώ εικοσάλεπτα επεισόδια, οκτώ μονοπλάνα. Ο κόσμος βυθίζεται στο χάος μετά από το ξέσπασμα μίας ενεργειακής κρίσης σε συνδυασμό με την έλλειψη τροφίμων και βασικών πρώτων υλών. 

Ο φίλος Argyris Xafis με έπρηξε. Μου έστειλε απανωτά μηνύματα να δω αυτή τη σειρά και δεν σας κρύβω ότι σκέφτηκα πως θα είναι ΑΛΛΗ ΜΙΑ από τις άπειρες προτάσεις που δέχομαι για να δω κάτι. Που συνήθως είναι μιεχ. 

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά, ο Αργύρης με οδήγησε σε ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Θενκς Αργύρη👊 

Με ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ αρτιότητα στα μονοπλάνα, ο ρυθμός είναι απλά καταιγιστικός. Ακολουθούμε σε απόσταση  αναπνοής τον εκάστοτε πρωταγωνιστή του κάθε επεισοδίου, δεν θέλω καν να σκεφτώ πόσες πρόβες έκαναν οι άνθρωποι.

Εδώ δεν έχουμε την πόζα του Walking Dead, δεν υπάρχουν σούπερ ήρωες, δε ξαποσταίνουν οι χαρακτήρες σε ηλιοβασιλέματα μετά από τη μάχη με τα ζόμπια. 

Εδώ έχουμε το απλό, βρώμικο, συγκινητικό και απόλυτα ωμό ανθρώπινο στοιχείο. Σε μία συνθήκη που θα μπορούσε να συμβεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. Προξενώντας καταστάσεις σοκαριστικές, που διαλύουν όλους τους κανόνες. Με την υπενθύμιση φυσικά, ότι οι κανόνες είναι φτιαγμένοι για όσους δεν έχουν λεφτά.  

Η σειρά θα σας λερώσει και θα σας μαυρίσει. Είναι βαριά, γιατί είναι ρεαλιστική. ΣΕ ΚΑΘΕ επεισόδιο σκεφτόμουν τι θα έκανα εγώ για να επιβιώσω. Έφαγα τα νύχια μου με τον πατέρα με τα δύο κοριτσάκια. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΡΕΣ το νοσοκομείο και το αεροδρόμιο. 

Η διάρκεια των επεισοδίων είναι ευλογία. 20 λεπτά άγχους. Δεν αντέχεται παραπάνω. Σφηνάκι κρίσης πανικού. Το σύστημα καταρρέει και όλοι τρέχουν να σωθούν. Και ο θεατής μαζί τους. 

🔴

-ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

VERDICT

Βλέπεται μονοκοπανιά. Καλαμάκια σουβλάκια, πατάτες, πίτες και σαλάτες. Κι ας μην τα φάτε όλα. Μετά από αυτή τη σειρά, θα μαζεύετε και τα ψίχουλα. 

Γαλλική τηλεόραση ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. Και φυσικά, η φριχτή συνειδητοποίηση: κάποιος από όλους αυτούς τους κακομοίρηδες θα είσαι κι εσύ άμα σκάσει κάτι τέτοιο. Και όχι, μάλλον δεν θα είσαι αυτός στο ελικόπτερο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Review Bin