Σε καμία περίπτωση δεν είμαι κριτικός κινηματογράφου. Όλοι οι κινηματογράφοι ίδιοι μου φαίνονται άμα σβήσουν τα φώτα.

18.11.22

BLACK ADAM


5.8/10

Στην αρχαία τζενέρικ ΑιγυπτιοΑσσυριακοφέρνουσα πόλη Σαντάκ, γεννιέται ο Τεθ Άνταμ, ο προστάτης ήρωας των Σαντακιανών. Χιλιάδες χρόνια μετά, επιστρέφει μιλώντας άπταιστα αγγλικά αλλά για κάποιον λόγο δεν ξέρει τι είναι ο σαρκασμός. Σαν τον Drax, που επίσης τον έπαιζε wrestler. 

Θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Justice Society, που είναι οι X-Men αλλά χωρίς Wolverine, για να πολεμήσει μαχητικά drones, δαίμονες και μια ακαταμάχητη επιθυμία να μην πατάει ΠΟΤΕ στο έδαφος.

Κι όταν λέμε να πολεμήσει, εννοούμε να σβήνει τους εχθρούς από την οθόνη σαν τον Πακμαν που καταπίνει μπιλάκια. 

ΠΛΟΥΚΟΥ ΠΛΟΥΚΟΥ ΠΛΟΥΚΟΥ.

Ο Ροκ δεν τρώει μπουνιές λέμε. Γκέκε;

🟢

-εφέ. Εκατομμύρια δολάρια σε υπολογιστές, ποπ κορν ταινία, μπράβο στα παιδιά που ΛΙΩΣΑΝΕ πάνω σε οθόνες. 

-εφέ. Αγαπητοί ανιμέτορς, γεια σας, είμαι ο παραγωγός σας, ο πρωταγωνιστής σας και ας μην γελιόμαστε ΚΑΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, Dwayne Johnson. Καθώς ξεκινάμε αυτό το dream project μου, θέλω όλοι να σκεφτόμαστε ένα πράμα: πώς θα βγει ο Μπλακ Άνταμ πιο πόζερος από τον Σούπερμαν. Είναι Τρίτη. Το Σάββατο θέλω να δω τα πρώτα fully rendered specks. Δεν περπατάμε, τρέχουμε.

-εφέ. Ναι γεια σας, σας αφήνω αυτό το ηχητικό γιατί προπονούμαι. Θέλω μόνο τρία πλάνα που να μην έχουν εφέ μέσα. Για να καταλάβετε, δεν θα περπατάω ποτέ. Θα ίπταμαι συνεχώς. Θα σβήνετε καλώδια μέχρι να βγάλουν σπυριά οι κόρες σας. Των ματιών σας οι κόρες, δεν έχω κάτι με τις κόρες, διάολε ΕΧΩ κόρες. Τεσπα καταλάβατε.

-εφέ. Στη Χαβάη έχουνε ένα ρητό. Άμα το σενάριο είναι μέτριο, πέτα του μπάρες χρυσού. Θα φτιάξει. Στο ποστ. 

-ΕΚΕΙΝΟ το cameo που ναι μεν δημιουργεί έναν κάποιο ενθουσιασμό, μέχρι να ξαναθυμηθείς ΟΤΙ Ο ΡΟΚ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ. Καλά θα πάει αυτό. 

-Πιρς Μπρόσναν που έχει ωριμάσει πιο καλά και από μπανάνα 4 ημερών. Του πάει ο ρόλος. Μπράβο.

🔴

-η Σαντάκ η πόλη,  ήθελε ναναι Γουακάντα και είναι χτισμένη πάνω σε κοιτίδες eternium που κάποτε έβγαζαν οι σκλάβοι. Τώρα, την πόλη την έχουν καταλάβει τζενέρικ μιλιτέρ μισθοφόροι (?) που εκμεταλλεύονται το eternium και για κάποιο λόγο είναι πολύ κακοί με τους κατοίκους. 

-το super hero team που είναι ο χαρακτήρας του Deadpool με τα λόγια του μοιρασμένα σε 5 άτομα. 

-το super hero team που είναι οι Avengers χωρίς Χουλκ. 

-fast forward εισαγωγή χαρακτήρων, έλα παιδιά αυτοί είναι, δούλεψε στο Suicide Squad, πάμε.

-ηλίθιοι κακοί. Ρε μαν, απλά ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΑΚ. Δεν πληρώνεστε αρκετά για αυτά τα σκατά. Ο άλλος κλάνει κεραυνούς, πού πας με το ΑΚ;

-ο Ροκ πια παίζει σκληρό παιχνίδι. Ανέβηκε στα ranks του Χόλιγουντ, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στον πλανήτη (25 για το Black Adam, μη ρωτήσετε τι 25, ΣΥΝ το ποσοστό της παραγωγής) και πλέον γυρίζει τις ταινίες του. Επιμένοντας να μην πληρώνει σεναριογράφους και με όρο συμβολαίου να μην χάνει on screen μάχες. Η DC έχει βάλει αυτογκόλ και δεν το 'χει καταλάβει. Απ' την άλλη, εισπρακτική επιτυχία οπότε ΜΠΡΑΒΟ. 

VERDICT

Σούσι, μπάο μπανς με pulled pork και πατάτες με λιωμένο τσένταρ. Απλά γράφω φαγητά που θα ήθελα εγώ να φάω, η ταινία είναι ποπ κορν στη καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Review Bin