Σε καμία περίπτωση δεν είμαι κριτικός κινηματογράφου. Όλοι οι κινηματογράφοι ίδιοι μου φαίνονται άμα σβήσουν τα φώτα.

18.11.22

CABINET OF CURIOSITIES


Γενική βαθμολογία 5/10

8 επεισόδια "τρομακτικών" και περίεργων ιστοριών με παραγωγό και παρουσιαστή τον Ντελ Τόρο. Τα εισαγωγικά στο "τρομακτικών" μπήκαν γιατί οι ιστορίες δεν είναι τρομακτικές. Έχοντας δει όλα τα επεισόδια, νομίζω ότι δεν ήταν και ο σκοπός τους να είναι. 

Το οποίο είναι κρίμα γιατί θα μπορούσαν να είναι. Οπότε κατεβαίνουμε ένα level και πάμε στο ανατριχιαστικές/spooky. ΜΠΑΖΙΝΓΚΑ, ούτε αυτό είναι. Γιατί το μεταφυσικό σε πολλές ιστορίες μοιάζει φορεμένο με το ζόρι, σαν παντελόνι που φορούσες 6 κιλά παλιότερα.

Οπότε πάμε στο μείον 2, ενδιαφέρουσες ΕΣΤΩ ιστορίες. ΣΑΪΚ, χάσαμε κι εδώ,  κοιμήθηκα παραπάνω φορές από όσες θα ήθελα να παραδεχθώ (6) και χρειάστηκε να κάνω πισωγύρισμα στον πιό πρόσφατο διάλογο που θυμόμουν, για να καταλάβω γιατί έχει σκάσει το πλάσμα στα τελευταία λεπτά. Spoiler alert, δεν έχει σημασία. 

Τι μένει τελικά από το ντουλάπι των ιδιαιτεροτήτων του Ντελ Τόρο;

Η μπετούγια του στο χέρι σου. 

🟢

-αγαπημένοι ηθοποιοί σε ωραίες ερμηνείες, πραγματικά καλοί σε αδιάφορα σενάρια. Καρδούλα για Dan Stevens, Tim Blake Nelson, Andrew Lincoln.

- εξαιρετική παραγωγή σε όλα/ digital και make up εφέ. 

🔴

-ο Ντελ Τόρο παρουσιαστής. Το ντουλάπι έκλεψε όλες τις σκηνές του.

-άβολο body horror στα περισσότερα, ωραία θα ήταν να είχε δοθεί βάση και στην ιστορία όσο δόθηκε στα εφέ. 

-WTF τρόμος και ψυχεδέλεια. Να ένα μπουζί αυτοκινήτου. Το μπουζί είναι στοιχειωμένο και σε κάνει να τρως μόνο κουκιά. Στο τέλος, ένα κουκί δαίμονας θα σου βγει από το αυτί και θα είναι πασαλειμένο με το κερί του αυτιού σου. Παράδειγμα φέρνω (θα τασπαγε σαν επεισόδιο btw).

VERDICT 

Πεδίο βολής στα 150 μέτρα, μπουκαλάκι με νερό με κοντόκανη καραμπίνα. Μία θα πετύχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Για μένα ήταν το THE AUTOPSY. Κατά τα άλλα μπαλωθιές σε πανηγύρι. Κάντε free day και φάτε ό,τι γουστάρετε, αύριο θα το ξεχάσετε. 

Σαν ολόκληρη τη σεζόν της σειράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Review Bin