Σε καμία περίπτωση δεν είμαι κριτικός κινηματογράφου. Όλοι οι κινηματογράφοι ίδιοι μου φαίνονται άμα σβήσουν τα φώτα.

18.11.22

BARBARIAN


7/10 (άρα δεκάρι για χόρορ)

Μια κοπέλα έχει κλείσει το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Airbnb που υπάρχει στον πλανήτη. Φτάνοντας στο σπίτι, ανακαλύπτει ότι έχει παίξει διπλοbooking με έναν συμπαθή τύπο που ΑΝΕΤΑ θα μπορούσε να δουλεύει ως κλόουν σε παιδικά πάρτι. Επειδή έξω βρέχει κι επειδή η Μαριάνθη που έχει το σπίτι δεν το σηκώνει, αποφασίζει να μείνει μαζί με τον τύπο. Και αυτή ΔΕΝ είναι η χειρότερη απόφαση που θα πάρει στην ταινία. 

Επιλέγω να μην σταθώ στα αρνητικά γιατί έχουμε μια πολύ καλή πρόταση σε χόρορ. Απλά θα αναφέρω την γνωστή "κατάρα" των ταινιών τρόμου. Πολύ ωραίο setup, αδύναμο φινάλε.

Είναι λίγες οι ταινίες που ξεχωρίζουν, έχοντας αποδράσει από αυτόν τον κανόνα. Είναι συνήθως οι ταινίες που παραμένουν πιστές στον τρόμο μέχρι το τέλος. Αυτός που σου μένει και αφού πέσουν οι τίτλοι (The Mist, The Others, κ.α.)

Το Barbarian όμως είναι fun. 

Και χρειάζεται ποπ κορν.

🟢

-σκηνοθεσία. Πάρα πολύ καλή, ωραία φωτογραφία, σε βουτάει απ' τη μούρη με απλά κολπάκια.

-ερμηνείες. Όλοι. Μπράβο. Σκάρσγκαρντ ρισπέκτ, εξαιρετικό κάστινγκ, πανέξυπνη επιλογή. (wink wink)

- ΟΛΟ το πρώτο μέρος της πρώτης νύχτας. Ψυχολογική ένταση, ωραίο γράψιμο, κίνδυνος που παραμονεύει.

-ωραία τοποθετημένα jump scares. Φύγανε κοντρολ στο χαλί, Μάϊλο αγρίεψε και νόμιζε ότι μας την πέφτουν. 

-η Μητέρα που την παίζει άντρας ηθοποιός. Φακ.

-βάρβαρος: κάποιος που είναι μακριά από τον πολιτισμό. Ωραία θεματική, ωραίος σχολιασμός για τους άντρες, τις γυναίκες και για το πώς πολλές φορές, το τέρας δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

🔴

-Φφφφφφ. Suspension of disbelief από το παράθυρο. Στην ΠΡΩΤΗ ηλίθια απόφαση λες άντε, νταξ. Στη δεύτερη λες άντε νταξ. Μετά πάει κατευθείαν ποινικό,  ε ψόφα σου αξίζει. Επίσης: ΠΟΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ;;;; Αυτός 1-0.

-ο άστεγος και η αντίστοιχη σεκάνς. Ρε παιδιά....

-το φινάλε, οι νόμοι της φυσικής και η επιλεκτική ηλιθιότητα των πρωταγωνιστών.

VERDICT

2 κουβάδες ποπ κορν, προσπεράστε τα ατοπήματα και φάτε του σκασμού. Αποφύγετε οτιδήποτε με γάλα. Το Barbarian παίρνει κεφάλια, Σβατζενέγκερ περήφανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Review Bin